Президент Росії Володимир Путін закликав Газпром розширити доступ до газотранспортної системи країни. Про це він сказав на прийомі з нагоди 20-річчя Газпрому, повідомили в прес-службі президент РФ.

«За два десятиліття протяжність трубопровідної системи Газпрому збільшилася на довжину, що дорівнює земній екватора, - на 40 тисяч кілометрів. Введені в експлуатацію перша і друга нитки Північного потоку. На черзі будівництво Південного потоку. Повністю інтегрована в систему компанії газова інфраструктура Білорусі.

Упевнений, що білоруські друзі про це не шкодують. Навпаки, система газопостачання Білорусі поліпшилася, стала більш стабільною, а люди стали отримувати гідну заробітну плату», - зазначив Путін, якого цитує прес-служба Кремля.

Путін зазначив, що головне завдання Газпрому «забезпечити стійке функціонування і безпеку газотранспортної системи, щоб своєчасно і якісно оновлювалися основні фонди, щоб доступ до «труби» отримали всі учасники ринку».

«І, звичайно, важливо забезпечувати не тільки безперебійні експортні поставки», - додав він.

Президент РФ також зазначив, що пріоритетом «номером один» повинен стати внутрішній ринок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Газпром розглядає варіант переходу на принцип «транспортуй або плати» для договорів на транспортування газу по своїй ГТС, і «бери або плати» для договорів на його поставку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190