Подвійне громадянство - це гарантія розвалу України. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

На його думку, в Україні дуже нестабільна ситуація, і подвійне громадянство призведе до ще більших зловживань.

«Потрібно розуміти, що і сьогодні в Криму роздають паспорти РФ, у Закарпатті - Угорщини, в Чернівцях і Одеській області - Румунії», - зазначив народний депутат.

У теж час Тягнибок зазначив, що людина, яка бажає мати паспорт іншої держави, має на це повне право, але тоді вона повинна відмовитися від українського.

«У зв'язку з цим існує багато питань до МВС і СБУ: чому в Україні залишається багато порушників діючої норми про заборону подвійного громадянства? Ми категорично проти подвійного громадянства в Україні», - підкреслив лідер ВО «Свобода».

З ним згоден і народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Андрій Парубій.

«Сьогодні це не питання законодавчого врегулювання відносин, а загроза національній безпеці», - сказав він.

Парубій нагадав, що в Грузії одним з приводів початку військових дій послужила теза про так званий захист громадян, які знаходяться в небезпеці.

«Не потрібно забувати і про те, що відбувається в прикордонних зонах з Румунією, Угорщиною, коли інші держави використовують подвійне громадянство як інструмент експансії», - підкреслив він.

Тому, на думку народного депутата, закон про легалізацію подвійного громадянства не можна приймати.

«Я думаю, навіть якщо він буде винесений на голосування, його не приймуть. Та й у Партії регіонів не знайдеться багато прихильників цього законопроекту. На законодавчому рівні це питання врегульовано. І, до речі, нещодавно ВР одноголосно прийняла рішення, щоб цей момент був ще жорсткішим. Мова йде про механізми виявлення тих, хто має подвійне громадянство, і про збільшення штрафів за порушення закону», - пояснив Парубій.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Леонід Кожара виступає проти легалізації подвійного громадянства в Україні.

Польща дозволила подвійне громадянство і спростила надання його іноземцям, серед яких в країні найбільше проживає українців.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311