Троє українців, росіянин і двоє громадян Індії захоплені піратами, які атакували судно Armadah Tuah біля узбережжя Нігерії, повідомляє з посиланням на джерела в нігерійських силових структурах агентство Рейтер.

Напередодні Міжнародне морське бюро (ММБ) повідомило про те, що минулої неділі, 17 лютого, приблизно за 80 кілометрів від нігерійського узбережжя пірати напали на судно Armadah Tuah.

Інтернет-видання Maritame Executive повідомляє, що під час нападу на експлуатоване нігерійською компанією-оператором Armada Century Ltd. допоміжне судно Armadah Tuah, що було під прапором Малайзії, пірати захопили тільки іноземців, що знаходилися на борту. Нігерійці, які входили до складу екіпажу, згодом перегнали залишене морськими розбійниками судно до берега, передає РІА «Новини».

Офіційних заяв силових структур Нігерії щодо інциденту з судном Armadah Tuah поки не надходило.

Останнім часом експерти відмічають зростання активності піратів біля узбережжя Нігерії. За останні десять днів у даному районі атак бойовиків зазнали ще як мінімум чотири судна.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 лютого на підході до порту Оне біля міста Порт-Хакорт (Нігерія) стався напад на транспортне судно «Walvis-7» нігерійської компанії «Sea Tracks Group», з борту якого піратами у невідомому напрямку були вивезені старший механік - громадянин України і капітан судна - громадянин Гондурасу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285