На сьогоднішній день існує необхідність оновлення пасажирського парку «Укрзалізниці». Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив міністр інфраструктури України Володимир Козак.

«Пасажирський парк зношений на 70%, а для того, щоб нормально експлуатувати наші поїзди, необхідно мати близько 5 тисяч пасажирських вагонів з урахуванням літніх перевезень. У нас на сьогоднішній день з кондиціонуванням трохи більше 1 тисячі вагонів, всі інші випущені у 70-80-х рр., коли вважалося, що кондиціювання не потрібне. Тому нам необхідна маса нових сучасних поїздів», - зазначив міністр.

За його словами, крюківський електропоїзд проходить процедуру усунення виявлених недоліків.

«В останніх числах січня засідала міжвідомча комісія. Є певні недоліки, які Крюківський завод не усунув, але пообіцяв це зробити протягом лютого. Одна із проблем – електромагнітна несумісність, яка перевищила норму у півтора рази. А це може впливати на сигнал, роботу стрілок, пристроїв зв'язку і т.д.», - пояснив Козак, додавши, що після усунення всіх неполадок поїзд буде прийнятий як придатний до експлуатації.

«А після цього вже буде розглядатися питання про джерела фінансування для закупівлі (таких поїздів - Ред.) і будуть визначені маршрути їхнього слідування», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про потяги Інтерсіті+, Козак сказав, що за останній тиждень вийшли із графіка тільки два потяги.

«Ми над цим працюємо разом з корейцями, існуючі недоліки та проблеми усуваються, і місця на ринку вистачить усім», - сказав міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252