Прем'єр-міністр Микола Азаров переконаний, що розвиток біатлону підтягне масовий спорт. Про це він заявив на зустрічі з призерами Чемпіонату світу з біатлону серед жінок, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Розвиток такого масового виграшного і видовищного виду спорту підтягне і масовий спорт», - сказав він.

Азаров нагадав, що уряд прийняв рішення про створення у Чернігові Державного центру олімпійської підготовки з біатлону на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву. За його словами, на цей проект виділено кошти із державного бюджету, за рахунок яких буде проведено ремонт і закупівля нового інвентарю.

Глава уряду привітав спортсменок із завоюванням нагород, підкресливши, що вперше за 14 років Україна отримала 5 медалей на чемпіонаті з біатлону. Він пообіцяв підтримку біатлону на державному рівні.

«Хочу привітати вас з вдалим виступом. П'ять медалей - це велике досягнення. Бажаю вам подальших перемог, вони у вас попереду», - сказав прем'єр-міністр.

Азаров вручив спортсменкам Почесні грамоти Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з біатлону проходив 7-17 лютого в Нове Место (Чехія). У ньому взяли участь 280 спортсменів із 40 країн. Українські біатлоністки здобули 5 нагород. Зокрема, Олена Підгрушна завоювала «золото» світової першості у спринтерській гонці і «бронзу» у гонці переслідування, Вікторія Семеренко стала бронзовим призером у спринті, а Валентина Семеренко - бронзовим призером в індивідуальній гонці. Крім того, жіноча збірна України у складі Юлії Джимі, Олени Підгрушної, Вікторії та Валентини Семеренко стала срібним призером Чемпіонату світу в естафеті 4х6 км.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251