Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта констатує, що позитивний висновок місії Міжнародного валютного фонду відкриває можливості подальшої співпраці та підтримки фондом України.
Про це він сказав в ефірі програми «Про головне» на Першому Національному.

«Я особисто працював з експертами фонду і, мабуть, ви читали прес-реліз, який був поширений у ЗМІ. Я думаю, що з моєю багаторічною роботою, це все-таки позитивний прес-реліз, який відкриває нам можливості подальшої співпраці та відповідних відносин з фондом щодо підтримки України», - зазначив Максюта.

У той же час, за його словами, представники української сторони і місії МВФ у ході її візиту до Києва знайшли розуміння у ключових питаннях.

«Що стосується місії МВФ, ми провели протягом двох тижнів багато зустрічей, у ході яких розглядали ситуацію, яка є в Україні, перш за все, для того, щоб ми з ними мали однаковий погляд на ситуацію. І я можу сказати, що ми цього досягли, тобто у нас є розуміння сьогоднішньої ситуації. Що стосується прогнозу, який ми маємо на цей рік, то наша робота з фондом буде продовжуватися, і головна його мета, насамперед, фінансова збалансованість держави. Якщо він (МВФ. - Ред.) бачить, що це можливо, тоді він виділяє гроші. Потрібні не гроші, а їхня фінансова підтримка для реалізації тих програм, які ми збираємося реалізовувати», - додав Максюта.

Нагадаємо, що по завершенні роботи місії МВФ в Україні її глава Крістофер Джарвіс констатував прогрес у переговорах з Україною за програмою stand by, підкресливши, що сторони досягли значного прогресу у досягненні взаєморозуміння щодо політики, яка забезпечить скорочення дефіциту бюджету і дефіциту рахунку поточних операцій, зміцнення позиції резервів, а також створення робочих місць та економічне зростання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221