В Україні у лютому зафіксовані рекордні обсяги ввезення парфумів і туалетної води, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

На митниці розраховують, що при середньомісячному обсязі імпорту духів на рівні близько 8-10 млн доларів, за підсумками січня-лютого імпортери розмитнять цієї продукції на 12-15 млн доларів США.

В умовах підвищення попиту на парфумовану продукцію в період свят експерти Міндоходів звертають увагу споживачів на необхідність уважного ставлення до якості придбаного, перевіряючи його справжність.

«На вимогу споживача продавець зобов'язаний ознайомити його з документом, що підтверджує якість і безпеку реалізованої партії парфумерно-косметичних товарів, або його копією, а також із сертифікатом відповідності (декларації про відповідність). Відсутність зазначених документів, а також відсутність інформації про товар і виробника ставить під сумнів якість, безпеку та походження парфумерно-косметичних виробів», - йдеться в повідомленні.

Особливу увагу якості товару слід приділяти при покупці туалетної води або духів у неспеціалізованих магазинах, на ринках, в супермаркетах і малих роздрібних точках, а також в Інтернет-магазинах, радять у Міністерстві.

За даними відомства, основними постачальниками парфумерії та косметики в Україну є Німеччина, США, Росія, Польща, Франція і Великобританія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192