Причини авіакатастрофи, що сталася в Донецьку 13 лютого, будуть названі після розшифрування «чорного ящика» літака Ан-24, що летів чартерним рейсом з Одеси.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Донецьку віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, який очолює комісію Кабінету Міністрів з розслідування обставин інциденту.

«Тут, у Донецьку знаходиться Національне бюро з розслідувань цивільної авіації, і спільно з прокуратурою буде проведено розшифрування« чорного ящика». Після того як питання відпрацює комісія, будемо готові говорити про причини даної аварії», - сказав Вілкул. За його словами, до розшифрування вже приступили, передає «УНІАН».

Присутній на прес-конференції голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький повідомив, що під час посадки в аеропорту Донецька авіалайнер «зачепив крилом злітно-посадкову смугу, перекинувся і ліг догори ногами».

Губернатор зазначив, що смуга з гасу загорілася, але оперативні служби МНС, що прибули, дуже швидко загасили її піною.

За словами Шишацького, більшість пасажирів літака вибралася з розлому самостійно.

На сьогоднішній момент більшість людей, що летіли на футбольний матч «Шахтар» - «Боруссія», покинули Донецьк.

Шишацький додав, що цим пасажирам була надана всебічна допомога з відправки додому, були куплені квитки на потяги, у тому числі на «Хюндай», а решта тимчасово розміщені в Донецьку.

Як повідомляв ForUm, літак Ан-24 авіакомпанії «Південні авіалінії», що здійснював чартерний рейс Одеса - Донецьк, зазнав аварії 13 лютого близько 18.00 під час аварійної посадки.


Унаслідок авіакатастрофи загинули п'ятеро людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269