Державіаслужба України тимчасово заборонила польоти компанії «Південні авіалінії».
Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Донецьку віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

За його словами, таку вказівку було отримано у зв'язку з вчорашньою катастрофою літака Ан-24 даної авіакомпанії, що слідував рейсом Одеса - Донецьк.

Як сказав Вілкул, у цієї авіакомпанії всього було 4 літаки, «вони ніколи не виконували регулярні рейси, тільки чартерні». На сьогоднішній момент польоти трьох решти літаків припинені і «буде проводитися їх глибока позапланова перевірка», - зазначив віце-прем'єр.

Він підкреслив, що комісія, що розслідує причини аварії в аеропорту Донецька, вже вночі визначила, що «всі льотні дозволи, все технічне обслуговування, всі форми, як кажуть авіатори, літак проходив».

«Тобто, жодних технічних проблем з літаком не було», - акцентував Вілкул.
Також він повідомив, що даний літак - 1973 року випуску.

За словами Вілкула, 8 членів екіпажу, що виконував даний рейс, також «мали всі допуски необхідні, всі льотні книжки пілоти мали, і це вже показала робота комісії за ніч».

Віце-прем'єр підтвердив, що другому пілотові літака справді 23 роки, але всі необхідні допуски до польоту він також має.

Як повідомляв ForUm, літак Ан-24 авіакомпанії «Південні авіалінії», що здійснював чартерний рейс Одеса - Донецьк, зазнав аварію 13 лютого близько 18:00 під час аварійної посадки.

Унаслідок авіакатастрофи загинули п'ятеро людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274