Європейський Союз офіційно не передавав Україні документів з 19-ма вимогами, які країна повинна виконати для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу заявив в.о. директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«Так, як це інтерпретується у ЗМІ, що існує документ, який містить 19 вимог, такого документа, принаймні, офіційно, Україні ніхто не передавав. Очевидно, мова йде про рішення Ради ЄС від 10 грудня, де фактично всі ці 19 пунктів, які зараз циркулюють у ЗМІ, були викладені. Правда, там ніякої нумерації не було. Фактично всі ті питання, про які йдеться у контексті цих 19 вимог, були озвучені Радою ЄС у рішенні від 10 грудня», - сказав представник МЗС.

Перебийніс наголосив, що побажання ЄС до нашої країни не є новими для України і постійно обговорюються у рамках переговорів.

«Звичайно, ці питання були у порядку денному під час візиту європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле. Очевидно, ці питання, всі або частково, будуть предметом переговорів під час саміту Україна-ЄС 25 лютого», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210