Сирійські повстанці захопили військовий аеродром на півночі країни, у місті Алеппо. Про це 12 лютого повідомляє Agence France-Presse з посиланням на Рамі Абдель Рахмана, голову місцевої правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights.

Під час облоги аеродрому, яка тривала близько місяця, повстанці вбили, поранили або захопили у полон близько 40 військовослужбовців, розповів правозахисник. Про втрати серед опозиціонерів він нічого не сказав. Урядові війська кинули на аеродром кілька одиниць військово-повітряної техніки та велике число боєприпасів.

Аеродром «Аль-Нейраб» на сході Алеппо вважається військовою базою, проте він також використовувався і цивільною авіацією. Це вже другий аеродром, який повстанці захопили з початку 2013 року. 9 січня опозиціонери захопили і зруйнували вертолітну базу ВПС Сирії «Тафтаназ» біля міста Ідліб, передає «Lenta.ru».

Представники повстанців заявили Agence France-Presse, що вони атакують повітряні бази, щоб, по-перше, убезпечити себе від авіанальотів, а по-друге, захопити боєприпаси, які зберігаються там.

Раніше, 11 лютого, повстанці здобули ще одну велику перемогу.

Вони захопили найбільшу в країні ГЕС «Аль Фурат», що стоїть на річці Євфрат, а також розташоване поблизу місто Табка.

Громадянська війна у Сирії триває з березня 2011 року. Проти алавітського уряду президента Башара Асада виступила сунітська більшість, що вимагає рівноправності і демократичних свобод. За два роки у збройних сутичках загинули, за оцінками експертів, майже 60 тисяч чоловік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217