Набув чинності вирок Івано-Франківського міського суду у справі, що розслідується прокуратурою стосовно злочинного угруповання, яке займалося виготовленням і збутом особливо небезпечного наркотичного засобу - опію ацетильованого, повідомляє прес-служба СБУ.

У ході слідства встановлено, що організатором злочинного угруповання, до складу якого входило 9 чоловіків, була 40-річна жителька Івано-Франківської області. Протягом 2011-2012 років жінка залучала наркозалежних раніше судимих ​​ осіб, які за її вказівками купували необхідні для виготовлення наркотику сировину і прекурсори. Надалі в орендованій квартирі зловмисники виготовляли наркотичний засіб і збували його на території області.

Злочинці діяли під прикриттям корумпованого працівника правоохоронних органів - співробітника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків. За свої «послуги» співробітник міліції отримував грошову винагороду. Він попереджав своїх «підопічних» про можливі перевірки з боку правоохоронців, і таким чином наркоторговцям тривалий час вдавалося уникати затримання.

У середньому за місяць наркоугруповання отримувало більше 100 тис. гривень незаконного прибутку. На початку березня 2012 співробітники СБУ затримали вісьмох членів злочинного наркоугрупування під час чергового збуту наркотичного засобу.

На наступний день правоохоронці затримали корумпованого міліціонера, який сприяв цій протиправній діяльності. За рішенням суду організатор ОЗУ засуджений до 6,5 року позбавлення волі з конфіскацією майна. Інші учасники угруповання засуджені до різних термінів ув'язнення - від 1,5 до 5 років.

Міліціонер, який сприяв протиправній діяльності наркоугрупування, також визнаний судом винним і засуджений до 1,5 року позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна. Його також позбавили спеціального звання «лейтенант міліції» і права обіймати будь-які посади у правоохоронних органах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306