2013 рік буде поворотною точкою у відносинах між ЄС і Україною. Таке переконання під час Національного експертного форуму «Україна-2013. Прогноз» зробив депутат Європарламенту, співголова комісії з парламентського співробітництва «Україна-ЄС» Павел Коваль, передає кореспондент ForUm'у.

За словами парламентарія, «ми з нетерпінням будемо чекати результатів обговорень у Києві. Багато хто з міжнародних експертів очікують, що протягом саміту Східного партнерства, який відбудеться у Вільнюсі в листопаді, буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС».

Нагадаємо, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Україна і ЄС почали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики йдеться, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229