Останній призов на строкову військову службу та перехід української армії на комплектування за контрактом планується здійснити восени 2013 року. Про це заявив начальник Генерального штабу, головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Володимир Замана під час брифінгу, повідомляє департамент преси та інформації Міністерства оборони України.

«Передбачається восени 2013 року здійснити крайній призов на строкову військову службу та перехід вітчизняної армії на комплектування за контрактом. Тому, за нашими прогнозами, вже восени 2014 року будуть звільнятися в запас останні строковики», - зазначив Замана.

За його словами, цей крок продиктований реаліями сьогоднішнього дня, оскільки термін строкової служби не дозволяє на якісному рівні підготувати військовослужбовця до виконання покладених на нього завдань.

«За рік строковик не здатний на належному рівні оволодіти новітньою військовою технікою, озброєнням, новими формами і способами застосування військ і т.п.», - сказав генерал-полковник.

Він зазначив, що ідея про збільшення терміну служби застаріла. «А військовослужбовець-контрактник - це людина, яка повністю присвячує себе службі в армії», - сказав Замана.

За його словами, є два роки для того, щоб завершити перехід на професійну армію.

«За цей час потрібно не тільки укомплектувати частини військовослужбовцями військової служби за контрактом, але і підготувати відповідну матеріальну базу, вирішити соціальні питання і взагалі змінити весь уклад військової служби», - підкреслив генерал-полковник.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1518