Обсяг виробництва золота у КНР в 2012 році збільшився на 11,66% в порівнянні з попереднім роком - до 403,05 тонни. Про це повідомляє агентство Сіньхуа з посиланням на дані Китайської асоціації золота.

Китай займає лідируюче місце у світі за показником обсягів виробництва золота протягом останніх шести років, обійшовши Південну Африку в 2007 році, повідомляє РІА «Новости».

Обсяг виробництва золота, досягнутий за підсумками минулого року, також став рекордним для КНР: у загальному обсязі виробленого золота майже 83% припадає на десятку найбільших виробників золота Китаю, у тому числі провінції Шаньдун, Хенань і Цзянсі.

У КНР зазначають, що значне зростання обсягу виробництва обумовлене сприятливою для галузі політикою влади. Зокрема, тим фактом, що в основних золотоносних районах КНР розвитку виробництва золота віддано сьогодні першорядне значення.

За обсягами споживання золота КНР, як наголошується Сіньхуа, залишається другою країною у світі після Індії. За останніми даними, опублікованими у грудні минулого року, за дванадцять місяців 2011 року у КНР було реалізовано 761,05 тонни золота. Для порівняння: обсяг виробництва цього дорогоцінного металу в 2011 році досяг 360,957 тонни, що на 5,8% більше 2010 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259