Народні депутати від опозиції третій день поспіль блокують роботу Верховної Ради.

Зараз у сесійній залі перебувають близько 15 депутатів із фракції «УДАР» і близько 20 депутатів із фракції «Батьківщина».

Вимоги опозиції залишаються незмінними - необхідність введення в дію системи для персонального голосування.

Як розповів журналістам заступник лідера фракції «УДАР» Віталій Ковальчук, ніч пройшла досить спокійно, передає «УНІАН».

За його словами, приблизно о 3-й годині ночі до «ударовців» прийшли у сесійну залу два народні депутати від «Батьківщини» Микола Катеринчук та Анатолій Гриценко.

«Вони приїхали о 3-й ночі, щоб висловити нам підтримку», - сказав Ковальчук.

Коментуючи інформацію про те, що «регіони» сьогодні можуть застосувати силовий варіант для розблокування роботи ВР, Ковальчук зазначив, що опозиція буде протистояти цьому.

«Є така інформація, що будуть розблоковувати силою, але ми будемо захищатися», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи дозволить опозиція сьогодні о 15:00 виступити у сесійній залі єврокомісару Штефану Фюле, Ковальчук зазначив, що не бачить перешкод для такого виступу.

«Головне, щоб апарат ВР забезпечив його виступ», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, єврокомісар Штефан Фюле, який відповідає за політику розширення та європейську політику сусідства, відвідає Україну 7-8 лютого 2013 року.

Нагадаємо, 5 лютого у ВР мало відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання, однак опозиціонери заблокували роботу парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

360