Співробітники податкової міліції ДПС у Донецькій області викрили ухилення від сплати обов'язкових митних платежів директором однієї з друкарень міста Донецька на суму понад 5 млн грн.

Як повідомили в прес-службі Державної податкової адміністрації, керівник друкарні ввіз в Україну машину для виробництва друкарської продукції способом високого друку. В митні органи він надав вантажо-митну декларацію, яка містила неправдиві дані щодо найменування та українського коду товарів зовнішньоекономічної діяльності на ввезену ним машину.

Так, згідно з задекларованим кодом, машина звільняється від сплати митних платежів під час імпорту на територію України. Проте було встановлено, що фактично ввезена машина має іншу вартість і технічні характеристики і, відповідно, її код (УКТЗЕД) не потрапляє під пільгові ставки оподаткування, передає «УНІАН».

У результаті надання недостовірних даних був мінімізований розмір митних платежів, що фактично спричинило ненадходження до держбюджету України коштів в особливо великих розмірах.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Щодо директора друкарні розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188