Державного нагляду за суспільною мораллю бути не повинно. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив заступник директора Інституту соціології НАНУ Євген Головаха.

«Справді, виникають ситуації, які становлять загрозу для суспільної моралі. Але їх повинні відстежувати громадські організації, які зможуть звертатися до судів. А державного нагляду, на мій погляд, бути не повинно, тому я підтримую ідею про ліквідацію комісії», - зазначив він.

У свою чергу журналіст Ольга Герасим'юк заявила, що також підтримує ліквідацію цієї комісії.

«Я ще не ознайомилася з даним законопроектом, але з самою думкою про ліквідацію цієї комісії я була згодна давно. Справа в тому, що крім двох скандалів, пов'язаних із забороною мультиків і одіозними виступами в цій сфері, ми більше не побачили ніяких результатів роботи Комісії із захисту моралі. Я не зовсім розумію, чому саме ці люди визначають, яку телепродукцію, мультфільми варто дивитися, а які ні. Чи дозволяє їм це робити їхня професійна підготовка? Не знаю», - заявила вона.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді вилучити з чинного закону «Про захист суспільної моралі» положення про статус та основи діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. За даними прес-служби Міністерства юстиції, відповідний законопроект вже був направлений на розгляд парламенту. Якщо депутати проголосують за документ, це означатиме ліквідацію Нацкомісії з питань захисту моралі.

Аліна Єремеєва, Тетяна Мацур,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194