Закупівельні ціни на цукор можуть бути знижені. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Він зазначив, що насправді закупівельні ціни на цукор варто було б підвищити. «Але без економічної мотивації збільшення попиту ми не можемо підвищити ціни на цукор, особливо оптові. Ми розуміємо, що це необхідно, адже оптова ціна 4,20 грн неможлива. Але важелів у нас сьогодні немає», - сказав міністр і додав: «На превеликий жаль, навпаки, нам, можливо, доведеться знижувати мінімальну закупівельну ціну, щоб виробники цукру не потрапили в податковий колапс».

За словами Присяжнюка, ведеться робота щодо збалансованості посівів цукрових буряків, виробництва цукру, переробки його на біопаливо. «Також дуже важливе питання - це зовнішній ринок. Нам торік вдалося проекспортувати 400 тонн цукру. На превеликий жаль, багато ринків для споживання цукру для нас сьогодні заборонені, оскільки існують високі ввізні імпортні збори в тих країнах і ми постійно в пошуках нових ринків», - підсумував Присяжнюк.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211