На сьогодні масложирова галузь залишається однією із найбільш успішних в аграрному секторі України. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Україна утримує світове лідерство з експорту соняшникової олії. Так, за підсумками 2012 року вітчизняні аграрії виробили рекордні 3,78 мільйона тонн олії, що на 18% більше у порівнянні з 2011 роком. При цьому помітно зріс експорт соняшникової олії. Зокрема, у 2012 році українські сільгоспвиробники поставили на зовнішні ринки 3,6 мільйона тонн, тобто на 33% більше, ніж у попередньому році», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр зазначив, що у минулому році зросла загальна вартість експортованої соняшникової олії на 26%, або на більш ніж 800 мільйонів доларів у порівнянні з 2011 роком. Основними країнами-імпортерами у 2012 році стали Індія (більше 30%), Єгипет (більше 10%), країни ЄС (близько 20%), Іран (більше 6%) і Туреччина (6%).

Крім того, глава відомства зазначив, що зараз Україна працює над розширенням торговельно-економічних відносин з Китайською Народною Республікою та іншими країнами. Загалом Україна експортує олію у 90 країн світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187