Державтоінспекція України попередила про сильні опади, які пройдуть в країні у вихідні.

За даними прес-служби Департаменту ДАІ МВС України, сьогодні, 2 лютого, вдень на Закарпатті, 3 лютого в більшості західних, північних та Вінницькій області місцями сильні опади.

«У Карпатах і на Закарпатті пройде дуже сильний дощ, у горах мокрий сніг, можливе налипання мокрого снігу, ожеледь, у південній частині, західних та східних областях місцями пориви вітру 15-22 м/с, на дорогах країни, крім Криму, ожеледиця», - говориться в повідомленні.

У ДАІ нагадали, що за таких погодних умов водіям необхідно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, бути уважними та обережними.

Зокрема, необхідно стежити за технічним станом автомобіля, користуватися ременями безпеки, не перевищувати швидкість, дотримуватися безпечної дистанції і правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки).

З особливою обережністю потрібно рухатися по мостах і естакадах, варто також відмовитися від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

«Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби. Не будьте байдужим, можливо, завтра допомога знадобиться саме вам», - зазначили у відомстві.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381