Прем'єр-міністр України Микола Азаров не має наміру подавати зустрічний позов до екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це він заявив під час спілкування з користувачами мережі Facebook, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Прем'єр-міністр підкреслив: «Я не збираюся подавати ніяких зустрічних позовів, але вважаю, що це рішення суду в незалежному європейському суді має відкрити очі багатьом на те, що собою являє Тимошенко. І більшою мірою довіряти як правоохоронним органам, так і посадовим особам України, які наводять факти».

Азаров також зазначив: «Я б порадив нашим опозиціонерам ознайомитися з рішенням цього суду і поставити собі запитання: вони його вважають об'єктивним чи ні? А якщо вважають, то чи повинна їхня позиція змінитися відносно пані Тимошенко чи ні? Факти, які б вони не були, треба визнавати, а не огульно заперечувати».

Глава уряду також повідомив, що не знав про те, що проти нього є позов і розглядається судом Гамбурга. «Коли мені про це повідомили, і тим більше про суму позову за так званий моральний збиток, я був щиро здивований. Я був впевнений у своїй правоті, тому що моє інтерв'ю, яке я давав німецькому телеканалу ARD, я обґрунтовував на наявних у мене документальних матеріалах американської юстиції. Вони були необхідним чином завірені й підтверджені відповідними печатками та підписами американських чиновників. Тому я анітрохи не сумнівався в автентичності цього документа, і, природно, що суд Гамбурга відмовив у позові Тимошенко, і підтвердив правоту моїх висловлювань», - сказав Азаров.

Нагадаємо, рішенням німецького суду відхилено позов екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до чинного глави уряду Миколи Азарова. Тимошенко звернулася до суду з вимогою заборонити Азарову поширювати інформацію про її причетність до злочинів Павла Лазаренка, встановленим американським судом. Також вона зажадала виплатити їй 300 тисяч євро нібито за завдані збитки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

465