Прибуття в Україну місії Міжнародного валютного фонду – хороший сигнал для інвесторів і банківського середовища. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив радник Президента, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук.

«Про якісь результати (візиту. - Ред.) поки що говорити рано. Думаю, вони з'являться після того, як робота буде завершена... У будь-якому разі це хороший сигнал і для інвесторів, і для банківського середовища. І ми будемо сподіватися на певний позитивний результат цієї роботи», - сказав він.

Гончарук також запевнив, що в Україні буде знайдено компроміс у питанні підвищення ціни на газ для населення. «З точки зору знаходження компромісного рішення щодо ціни на газ для населення робота ведеться, притому як всередині уряду, так і з місією МВФ. Сказати, що не буде ніяких змін, думаю, дуже сміливо, з точки зору того, що це закриває можливість фінансування, пов'язаного з кредитом stand-by», - зазначив він.

Гончарук також додав, що Україна працює над можливістю здешевлення газу. «Якщо буде знайдено варіант здешевлення газу або через відповідні зміни домовленостей з РФ, або за рахунок альтернативних варіантів, включаючи збільшення видобутку власного газу, тоді легше буде говорити про зміни до бюджету, про полегшення дефіциту бюджету, вести більш гнучку політику щодо ціни газу для населення», - резюмував чиновник.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 січня 2013 року місія Міжнародного валютного фонду прибула з візитом в Україну і перебуватиме в країні до 12 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248