У 2013 році у соціальної політики в Україні буде 5 пріоритетів. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

За словами міністра, всі акценти будуть зроблені на забезпеченні рівних можливостей для всіх і на належний соціальний захист вразливих соціальних категорій. «Разом ці компоненти і складають базис соціально справедливого суспільства», - зазначила чиновник.

Вона уточнила, що перший стратегічний напрям роботи Міністерства – ефективна соціальна допомога.

«Але її не повинні отримувати заможні люди, як це відбувається зараз. Вирішити цю проблему можна тільки через сучасну інформаційну платформу, яка дозволить автоматизувати призначення та надання всіх видів соцдопомоги та пільг. У цьому році ми запустимо перший рівень такої платформи», - запевнила Королевська.

Другий важливий вектор – забезпечення ефективної зайнятості та вдосконалення пенсійної системи, продовжила міністр.

«Але це неможливо без нових підходів до зайнятості, до легалізації зарплат і без трансформації системи оплати праці», - сказала вона.

Що стосується захисту вразливих категорій, то Міністерство вже підготувало План законопроектної та нормативно-правової роботи, покликаний посилити соціальний захист ветеранів війни, чорнобильців, багатодітних сімей та інших.

Всі пріоритети закріплені Трирічним планом дій Мінсоцполітики, акцентувала чиновник.

«Але треба планувати соціальний розвиток країни і на подальшу перспективу. Для цього при Міністерстві створено науково-експертну раду, яка займеться розробкою Концепції соціального розвитку України на 2013-23 рр. Це ще один стратегічний напрям нашої роботи у нинішньому році. Що стосується витрат, то у 2013 році на соціальний захист громадян буде спрямовано 370 млрд грн, або понад 25% ВВП», - резюмувала Королевська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325