Візит Президента України Віктора Януковича до Росії у лютому поки не планується. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив радник Президента України, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук.

Однак, за його словами, робота над підготовкою державного візиту у цю країну зараз проводиться.

«Сторони працюють над питанням забезпечення підготовки широкомасштабного візиту, а саме на найвищому рівні – державного візиту. На жаль, у силу графіків, у тому числі політичних графіків, минулого року візит не відбувся, і не через те, що там домовленості не відбулися. Тому на сьогоднішній день головне завдання – підготовка і визначення термінів державного візиту», - пояснив він.

Що стосується робочих одноденних візитів Президента, то, як зазначив Гончарук, «при необхідності візит до Росії або візит до нас можна організувати досить оперативно».

Він утримався від анонсів, але у той же час сказав, що у календарному плані на лютий такі візити не заплановані.

Нагадаємо, запланований на 18 грудня 2012 року робочий візит Януковича до Російської Федерації був перенесений.

У прес-службі Президента України тоді заявили, що візит перенесено у зв'язку з необхідністю додаткових консультацій на експертному рівні щодо питання вироблення взаємоприйнятного механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану.

16 січня 2013 року газета «Известия», посилаючись на джерело у найближчому оточенні Януковича, написала, що Президент України має наміру відвідати Москву для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним напередодні підписання на саміті Євросоюзу Угоди про зону вільної торгівлі, наміченого на 25 лютого.

У той же день прес-секретар Президента Дарія Чепак заявила, що Янукович не планує відвідувати Москву напередодні наміченого на 25 лютого саміту Україна-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189