Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, у зв'язку з самостійним усуненням страховиками порушень законів і нормативно-правових актів, що регулюють діяльність з надання фінансових послуг, закрила 11 із 16 справ. Про це повідомляє прес-служба Комісії.

«Ще восени 2012 року до моменту розгляду на засіданні Комісії питань щодо застосування заходів впливу, страховиками самостійно усувалося близько 10% порушень. У січні 2013 року такий показник уже збільшився майже до половини, а до розгляду на засіданні 31 січня страховиками були усунені самостійно вже 69% порушень», - сказано у повідомленні.

Крім того, протягом останніх трьох місяців завдяки роботі Нацкомфінуслуг із зверненнями громадян та її регуляторному впливу страховиками виплачено заявникам 1480 486,09 грн.

Голова Комісії Андрій Стасевський відзначив позитивну тенденцію усунення страховими компаніями порушень до застосування заходів впливу Нацкомфінуслуг.

«Страховикам стає зрозуміло, що іншого варіанту, окрім як працювати відповідно до закону та взятих на себе за договором зобов'язань, просто немає. Для вдосконалення роботи ринку важливо використовувати кожен методологічний прецедент, докладно проаналізований регулятором як цінний досвід, який посприяє ухваленню правильних і законних рішень кожним із учасників фінансових ринків у майбутньому», - резюмував Стасевський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178