Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ своєю ухвалою залишив у силі вирок апеляційного суду Київської області трьом громадянам, які у жовтні 2008 року скоїли замовне вбивство директора однієї з агрофірм Києво-Святошинського району. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Встановлено, що вбивство було пов'язано з підприємницькою діяльністю покійного.

«Засуджені, готуючись до вбивства, тривалий час спостерігали за жертвою, вивчали графік і маршрути його пересування. Встановивши місцезнаходження підприємства, місце паркування автомобіля, час прибуття та виходу з роботи чоловіка, приступили до реалізації свого плану», - йдеться в повідомленні.

Для виконання замовлення один із засуджених придбав без передбаченого законом дозволу обріз мисливської рушниці, заряджений двома патронами з картеччю, і автомобіль ВАЗ-2109 без номерних знаків і документів.

Дочекавшись, коли потерпілий вийде за ворота підприємства, один із злочинців зробив два прицільних постріли в голову і спину. Від отриманих поранень директор помер на місці.

За таку роботу засуджені отримали винагороду в розмірі 10 тис. доларів США.

Після затримання злочинці весь час перебувають під вартою.

Їх засуджено за п.п. 6, 11, 12 ст. 115 КК України, тобто за умисне вбивство з корисливих мотивів, скоєне на замовлення, за попередньою змовою групою осіб. Одному з убивць призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Двом іншим по - 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Засуджені направлені в місця відбування покарання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256