Запорізька міськрада створила комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт Запоріжжя».

Таке рішення було прийнято сьогодні, 30 січня, на черговій сесії (30-й 6-го скликання) Запорізької міськради.

У відповідність з даним рішенням, КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» передається все майно цілісного майнового комплексу державного підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя»: від злітно-посадкових смуг, руліжних доріжок і будівлі аеровокзалу до бази відпочинку та магазину в м. Запоріжжя.

За даними керівництва аеропорту, завтра, 31 січня, планується підписання всіх необхідних для зміни статусу з держпідприємства на комунальне підприємство актів.

Також сьогодні на сесії Запорізької міськради затверджена міська цільова програма «Забезпечення належної та безперебійної роботи комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», на фінансування якої з міського бюджету Запоріжжя виділяється 3,4 млн грн, передає «УНІАН».

Відповідно до умов програми, виділені кошти підуть на погашення існуючої заборгованості з виплати заробітної плати працівникам аеропорту (2,5 млн грн), проведення заходів для підготовки та проходження чергової сертифікаційної перевірки аеропорту (240 тис. грн) та формування статутного фонду комунального підприємства ( 634 тис. грн).

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів передав «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» у власність територіальної громади Запоріжжя. Про це йдеться в тексті розпорядження Кабміну №854-р від 17 жовтня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252