У відповідності з рішенням уряду в 2013 році Аграрний фонд продовжує здійснювати переробку зерна державного інтервенційного фонду та поставку борошна хлібопекарським підприємствам, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Упродовж 2012 року Аграрним фондом було укладено 156 тристоронніх договорів на поставку борошна. Щомісячні обсяги поставки борошна згідно з укладеними договорами склали: пшеничного - 49,3 тисячі тонн, житнього - 5,7 тисячі тонн.

Мінагрополітики затверджені щомісячні обсяги поставки борошна хлібопекарським підприємствам на 2013 рік, які на 40% більше в порівнянні з 2012 роком і становлять 66 тисяч тонн пшеничного і 10,8 тисячі тонн житнього борошна.

У Міністерстві підкреслили, що борошно та зерно інтервенційного фонду відпускається за стабільними цінами, зокрема, борошно вищого ґатунку - за ціною 2896 грн за тонну, що на 10% нижче, ніж середньоринкові ціни (3200 грн за тонну), а у відношенні цін в окремих регіонах нижче на 17%.

У той же час у відомстві підкреслили, що між Аграрним фондом, Полтавською обласною державною адміністрацією та підприємством «Полтавахліб» у грудні 2012 року був підписаний договір на поставку 450 тонн пшеничного борошна з ДП «Полтавський КХП», які вже поставлені на хлібопекарське підприємство. Крім того, 15 січня поточного року відповідно до заявки Полтавської ОДА з «Полтавахліб» укладено тристоронню угоду про поставку 658 тонн пшеничного борошна з ДП «Полтавський КХП».

«На сьогодні відповідно до укладеного тристороннього договору ТОВ «Полтавахліб» реалізовано 387 тонн борошна, виробленого із зерна Аграрного фонду на ДП «Полтавський КХП», це підприємство має у наявності на сьогодні ще 351 тонну зерна, яке буде перероблене на борошно і поставлено пекарям.

Як раніше повідомляв ForUm, у Полтаві на 50 копійок підвищилася вартість соціального хліба.

11 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що ціни на соціальні сорти хліба будуть стабільними, ніяких підстав для їхнього підвищення немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229