Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження відносно посадових осіб комунального об'єднання «Київзеленбуд», які підробили фінансові документи і намагалися перерахувати приватному підприємству майже 272 тис. грн. бюджетних коштів за ненадані послуги.

Як повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації прокуратури міста Києва, у грудні 2011 року КО «Київзеленбуд» було укладено з приватним підприємством договір підряду на виконання робіт з озеленення та благоустрою скверу на вул. Червоноармійській, 75 вартістю майже 272 тис. грн.

Уже через кілька днів чиновники підписали акт прийому-передачі виконаних робіт.

Прокурорською перевіркою встановлено, що жодних робіт з озеленення та благоустрою за вказаною адресою не виконувалося, а посадові особи комунального підприємства у фінансові документи внесли завідомо неправдиві відомості.

«Як з'ясувалося, договір підряду вже врахований у Головному управлінні Державного казначейства України в м. Києві для оплати послуг за рахунок бюджетних коштів», - йдеться в повідомленні.

Відомості про кримінальне правопорушення прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кримінальне провадження направлено для розслідування в столичну міліцію.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 366 КК України «Службова фальсифікація», ч. 2 ст. 15 КК України «Замах на злочин», ч. 2 ст. 191 КК України - «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Посадовим особам КО «Київзеленбуд» загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231