Рада Національного банку України на позачерговому засіданні, яке заплановане на завтра, 24 січня, має намір призначити двох нових заступників голови НБУ - Олексія Ткаченка та Миколу Удовиченка. Про це повідомив член ради НБУ Василь Горбаль.

При цьому Горбаль позитивно відгукнувся про кандидатів на посади заступників голови НБУ і уточнив, що Ткаченко в даний час є директором Генерального департаменту банківського нагляду НБУ, а Удовиченко очолює державний «Укрексімбанк», передає «УНІАН».

«Кандидати, швидше за все, будуть обрані одноголосно. Це буде сприяти розвитку міжнародного напряму роботи Нацбанку. Я добре знаю Удовиченка, і це найкраща кандидатура з урахуванням його попереднього досвіду. Це професіонал, і його призначення буде сприяти зміцненню позицій НБУ», - зазначив Горбаль.

За його словами, кадрове питання є головним на порядку денному завтрашнього засідання.

Згідно з інформацією на офіційному сайті НБУ, в даний час першим заступником голови НБУ є Борис Приходько, заступниками - Валерій Прохоренко та Віра Ричаківська, посада заступника-куратора банківського нагляду вакантна.

Нагадаємо, 11 січня Верховна Рада України підтримала пропозицію Президента Віктора Януковича і призначила на посаду голови Національного банку України Ігоря Соркіна.

З 25 грудня 2012 року він виконував обов'язки глави НБУ, після того як 24 грудня Президент своїм указом призначив тодішнього главу Нацбанку Сергія Арбузова на посаду першого віце-прем'єр-міністра України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254