Відсоток неоскаржених у 2012 році розпоряджень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, з питань дозвільних процедур становить 99,75%. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням, у 2012 році Нацкомфінпослуг прийняла 2022 розпорядження дозвільного характеру. З них 1151 розпорядження про залишення без розгляду заяв і про відмову в тій чи іншій дозвільній процедурі, що складає 56,92% від загальної кількості прийнятих розпоряджень.

«З 1151 розпорядження у 2012 році суб'єктами нагляду було оскаржено в судовому порядку 5 розпоряджень Нацкомфінпослуг дозвільного характеру, що становить 0,43% від загальної кількості прийнятих Комісією розпоряджень про залишення без розгляду заяв та про відмову в тій чи іншій дозвільній процедурі», - йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду позовних заяв суб'єктів нагляду судами було прийнято 3 рішення про відмову в задоволенні позовних вимог про скасування розпоряджень Нацкомфінпослуг, зокрема, про відмову у внесенні інформації до Державного реєстру фінансових установ та в двох випадках про залишення без розгляду заяв про видачу ліцензії на здійснення діяльності, що становить 60% від загальної кількості оскаржених у судовому порядку розпоряджень Нацкомфінпослуг дозвільного характеру.

Також суди прийняли 2 рішення про часткове задоволення позовних вимог суб'єктів нагляду, що становить 40% від загальної кількості оскаржених у судовому порядку розпоряджень Нацкомфінпослуг дозвільного характеру (1 судове рішення оскаржується в касаційному порядку, а 1 судове рішення, оскільки не скасовує рішення Нацкомфінпослуг, оскарженню не підлягає).

«Зазначені статистичні показники свідчать про повну і всебічну обробку поданих суб'єктами нагляду документів з питань дозвільних процедур, прийняття законних і обґрунтованих рішень», - зазначили у відомстві.

Нацкомфінпослуг у 2013 році продовжить роз'яснювальну роботу, спрямовану на забезпечення дотримання законності в діяльності суб'єктів нагляду, в тому числі на підвищення якості підготовки суб'єктами нагляду документів для звернення до Нацкомфінпослуг за дозвільними процедурами.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

353