У Закарпатській області через різке підвищення температури повітря оголосили штормове попередження з приводу значного підйому рівнів води у річках і небезпеки сходження снігових лавин у горах. Про це сьогодні повідомили у територіальному управлінні МНС України у Закарпатській області.

У МНС уточнили, що, за прогнозами Закарпатського центру з гідрометеорології, на території області другу добу поспіль очікуються дощі.

Через значні опади на річках Закарпатської області розпочалося підвищення рівнів води в річках, за попередніми даними, підвищення відбулося вже на 0,5-1,0 метра у порівнянні з рівнями води станом на 08:00 21 січня, передає «УНІАН».

За даними МНС, 22 січня очікується продовження підвищення рівнів води у нижніх течіях річок Латориці та Боржави. Зокрема, на Латориці очікується додаткове підвищення рівнів води на 0,5-1 м, на Боржаві - на 2-2,5 м. Фахівці не виключають можливості початкового виходу води з річок у заплави.

За даними Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, 22 січня у Закарпатській області йтиме дощ, часом з мокрим снігом.

Також, за даними синоптиків, на 22-23 січня у зв'язку з відлигою і опадами у Закарпатській області оголошено штормове попередження з приводу небезпеки сходження снігових лавин у горах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208