У Росії почалося зростання захворюваності на грип та ГРВІ, повідомив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

«У цілому на території Росії реєструється неепідемічний рівень захворюваності на грип та ГРВІ. Але ми відзначаємо серйозну активізацію, четвертий тиждень січня буде більш помітним з точки зору підйому захворюваності», - сказав він «Інтерфаксу».

За словами Онищенка, за підсумками минулого тижня епідемічні пороги щодо грипу та ГРВІ перевищено у 8 суб'єктах РФ - Рязанській, Новосибірській областях, Башкирії, Татарстані, Чувашії, Якутії, Алтайському краї і Санкт-Петербурзі.

Крім того, зазначив глава Росспоживнагляду, епідпороги з грипу та ГРВІ перевищено у трьох містах - Калінінграді, Єкатеринбурзі та Салехарді.

«У Москві захворюваність на грип та ГРВІ всього на 3,8% нижче за рівень епідпорогу. З 14 по 20 січня у Москві захворюваність зросла на 34,9%. За тиждень зареєстровано понад 60 тис. випадків захворювання на ГРВІ та грип. Переважають віруси парагрипу першого і третього типів, аденовіруси та РС-віруси», - повідомив Онищенко.

«У Санкт-Петербурзі у порівнянні з попереднім тижнем захворюваність виросла на 37,9%», - заявив він.

За даними глави Росспоживнагляду, у Росії серед всіх простудних захворювань грип у даний час складає 3,6%, в основному росіяни хворіють на віруси парагрипу, РС та аденовіруси.

Раніше Онищенко повідомив, що щорічно на застуду хворіють до 30 млн російських громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224