Відмова від перевезення пільговиків у годину пік є порушенням законодавства. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Житомирської області, розміщеному на сайті Генеральної прокуратури.

Згідно з повідомленням, місцеві інтернет-видання висвітлили позицію заступника міського голови Житомира, який вважає, що одним із способів вирішення проблеми погашення заборгованості працівникам трамвайно-тролейбусного управління є відмова від перевезення пільговиків у годину пік.

«У зв'язку з цим вважаємо за необхідне застерегти місцеву владу від такого кроку, який є порушенням чинного законодавства», - відзначили у прокуратурі.

У відомстві підкреслили, що, згідно з постановою Кабінету Міністрів України №354 від 17.05.1993 «Про безкоштовний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», пенсіонери за віком на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах мають право на безкоштовний проїзд. Також окремими законами України визначені додаткові пільгові категорії громадян, яким надається безкоштовний проїзд.

«Позбавлення певних категорій громадян пільг та компенсацій дискримінує непрацездатних, тягне істотне обмеження прав особистості, звуження їхнього змісту та обсягу, повагу до яких закріплено на конституційному рівні», - сказано у повідомленні.

Прокуратура взяла на контроль питання своєчасної виплати заробітної плати працівникам КП «ЖТТУ», розпочата відповідна перевірка у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285