Україна не зможе стати міжнародним майданчиком, на основі якого відбудеться розв’язання конфлікту між Кубою і США. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході прес-конференції з нагоди 55-ї річниці Кубинської Революції заявив Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Куба Ернесто Антоніо Сенті Даріас.

«Так історично склалося, що цей конфлікт можуть розв’язати між собою тільки Куба і США. Україна та інші країни тут ні при чому», - сказав посол.

Також він нагадав, що Фідель Кастро неодноразово виступав з ініціативою налагодити відносини з США, але жодного разу не отримав відповідь.

«А ці пропозиції стосувалися боротьби з наркотрафіком, тероризмом, торгівлею людьми, а також проблем екології. Ми продовжуємо виступати з подібними ініціативами, але поки без відповіді. Ми хочемо існувати мирно і співпрацювати», - сказав Сенті Даріас.

Посол нагадав, що у 2012 році Генасамблея ООН у черговий раз засудила блокаду, у якій США тримають Кубу вже кілька десятків років.

«Колись розум переможе, у цьому немає сумнівів. У цій блокаді немає сенсу. Це злочин проти народу. Куба зазнала величезних збитків у розмірі 1 трлн 600 млн дол», - зазначив посол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229