Президент України Віктор Янукович збільшив кількість співробітників Адміністрації з 514 до 549. Про це йдеться в указі №23 від 16 січня.

Збільшення чисельності пов'язано зі зміною структури Адміністрації.

Як відомо, у квітні 2011 року Янукович збільшив граничну чисельність працівників Адміністрації Президента на 90 штатних одиниць з 424 до 514 одиниць.

Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін заявив, що оптимізація структури Адміністрації Президента призведе до незначного збільшення її чисельності без збільшення витрат на утримання. Про це він сказав в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Безпосередньо голові Адміністрації Президента України підпорядковано Головне державно-правове управління. Із змін я також хочу відмітити те, що створюється Головне управління з питань гуманітарного розвитку. На сьогодні посада керівника цієї структури є вакантною, хоча найближчим часом Президент планує затвердити кандидатуру на цю посаду», - сказав Льовочкін.

За його словами, нещодавно призначений на посаду радника Президента Ігор Калінін курируватиме роботу Головного управління з питань безпекової та оборонної політики і Головного управління з питань діяльності правоохоронних органів.

«Всі вищеперелічені зміни призведуть до незначного, в межах 5%, збільшення чисельності АПУ, без збільшення витрат на її утримання. В цілому ж, оптимізація структури Адміністрації покликана відповідати тим суспільно-політичним завданням, які стоять сьогодні перед суспільством і владою в Україні», - резюмував глава Адміністрації Президента України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

603