Оперна співачка Галина Вишневська померла у вівторок на 87-му році життя.

«Вона померла. Так, це правда», - повідомили у прес-службі Центру оперного співу Вишневської, повідомляє РІА «Новости».

 

Галина Павлівна Вишневська народилася 25 жовтня 1926 року у Ленінграді. З 1944 по 1951 рік працювала у Ленінградському обласному театрі оперети - спочатку у хорі, потім стала виконувати сольні партії. Пішовши з театру оперети, Вишневська почала брати уроки співу, а у 1952 році, незважаючи на відсутність консерваторської освіти, її прийняли у стажерську групу Большого театру, де згодом вона стала провідною солісткою.

Серед партій, які Вишневська виконала у цьому театрі - Тетяна у «Євгенії Онєгіні», Ліза у «Піковій дамі», Купава у «Снігуроньці», Донна Анна у «Кам'яному гості», Аїда в однойменній опері Верді (в цій партії у 1962-му Вишневська дебютувала у театрі «Ковент-Гарден»), «Тоска» та «Мадам Батерфляй».

У 1955 році вийшла заміж за віолончеліста Мстислава Ростроповича.

З 1974 по 1982 рік Вишневській та Ростроповичу довелося покинути Росію - вони піддалися переслідуванню влади за підтримку Олександра Солженіцина (з 1978 по 1990 роки Вишневська була позбавлена ​​ радянського громадянства). У ці роки співачка жила у США, Франції та виступала у найбільших театрах світу, а також ставила як режисер оперні вистави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1408