Синоптики попереджають про можливі порушення зв'язку та енергопостачання у Києві через складні погодні умови. Про це на нараді у Київській міській державній адміністрації повідомив директор Укргідрометцентру МНС України Микола Кульбіда.

Укргідрометцентр прогнозує, що до кінця сьогоднішнього дня і в першій половині 12 грудня опади поступово зменшаться, і буде лише невеликий сніг (1-2 мм). Однак, зауважив Кульбіда, вже у другій половині дня 12 грудня знову буде спостерігатися посилення снігу, яке складе від 10 до 15 міліметрів. При цьому також прогнозується посилення вітру, швидкість якого сягатиме 7-15 м/с. Температура повітря буде залишатися вдень близько 0, а вночі опускатиметься до 2° морозу.

Разом з тим, вже 13 грудня синоптики прогнозують послаблення опадів на тлі зниження температури повітря. 14 грудня Укргідрометцентр прогнозує вночі до 9-11° морозу, а вдень 6° морозу, передає «УНІАН».

За словами Кульбіди, зниження температури повітря спричинить замерзання талої води, також це стане додатковим навантаженням на гілки дерев і дроти. Кульбіда попереджає, що такі явища можуть призвести до збільшення випадків падіння дерев, обриву дротів. За словами директора Укргідрометцентру, внаслідок цього не виключене порушення зв'язку і енергозабезпечення.

Кульбіда додав, що також прогнозується утворення бурульок, які несуть серйозну загрозу для здоров'я людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

887