Реалізація програми поліпшення соціальних стандартів громадян дає результати: в Україні зафіксовано перевищення народжуваності над смертністю. Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

«За 8 місяців цього року народжуваність збільшилася на 20 тис. осіб, а смертність зменшилася на 2 тис. осіб. Нехай це ще поки не так багато, але це вже позитивна тенденція. Якщо раніше населення України скорочувалася приблизно на 200 тис. осіб на рік, то зараз це 100 тис. Так, це багато, це дуже багато, але це вже вдвічі менше, ніж було ще кілька років тому», - підкреслив глава уряду, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Він акцентував, що на поліпшення соціальних стандартів націлена політика уряду, і вона реалізується з багатьох напрямів: збільшення допомоги при народженні дитини, на утримання дітей, будівництво та ремонт дитячих садків, підвищення зарплат, пенсій, стабільність цін і створення нових робочих місць. «Словом, велика і серйозна робота, а у результаті - у людей з'являється впевненість у майбутньому, а наслідок цієї впевненості - підвищення народжуваності», - сказав Азаров.

При цьому прем'єр-міністр упевнений, що завдання Президента про поліпшення соціальних стандартів громадян, у тому числі збільшення народжуваності, буде виконане.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330