У Держдумі Росії вважають, що українські депутати погарячкували з законопроектом про наклеп, який передбачає введення кримінальної відповідальності для журналістів.

Про це «УНІАН» сказав перший заступник голови комітету Держдуми у справах Співдружності Незалежних Держав і зв'язків зі співвітчизниками Володимир Нікітін.

«Україна завжди випереджала нас за темпераментом, і цього разу українські депутати черговий раз погарячкували щодо журналістів», - сказав Нікітін.

При цьому він підкреслив, що російські депутати не повинні брати приклад зі своїх українських колег.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини». Документом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 «Наклеп».

Варто зазначити, що 30 липня 2012 президент РФ Володимир Путін підписав закон про повернення до Кримінального кодексу РФ статті «наклеп».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357