На сьогоднішній день у Криму практично немає проблем з підготовкою до парламентських виборів-2012, а всі питання, які виникають на виборчих дільницях, вирішуються досить швидко. Про це повідомила заступник голови, керівник апарату Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голова робочої групи з оперативного вирішення організаційних питань і питань матеріально-технічного забезпечення підготовки і проведення виборів народних депутатів України Ольга Вдовіна у коментарі журналістам у Сімферополі.

За її словами, робоча група має інформацію по кожній виборчій дільниці у Криму, наданої керівництвом міст та районів. «Не можу сказати, що всі дільниці зараз перебувають в ідеальному стані, але якщо десь щось не так, ми тут же працюємо з керівником міста або райдержадміністрації, і ці питання усуваються. Немає сьогодні на дільницях таких питань, які ми не могли б вирішити, все, що виникає, вирішується досить швидко», - запевнила Вдовіна.

Вона уточнила, що організація роботи виборчих дільниць є основним завданням органів влади. «Саме ми повинні забезпечити нормальну роботу комісій, спостерігачів, у тому числі подбати про необхідне устаткування, зв'язку, електропостачання, перевірити наявність усіх бажаючих проголосувати у виборчих списках», - зазначила віце-прем'єр.

За її словами, з цією метою робочою групою регулярно проводяться відеоконференції з представниками органів місцевого самоврядування, головами окружкомів. Також у них беруть участь Кримське відділення Комітету виборців України, Громадська рада при Радміні, Наглядова рада Криму «Вибори-2012», спостерігачі.

За даними Вдовіної, всього у Криму налічується 10 окружних виборчих комісій та 1203 дільничних виборчих комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335