Іноземні виробники залізничної техніки, зацікавлені у продажі своєї продукції в Україну, повинні організувати своє виробництво в нашій країні. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков 18 вересня у Берліні, де відвідав виставку «InnoTrans 2012», повідомляє прес-служба відомства.

«Просто так ніхто нічого не купуватиме. Провідні світові концерни, такі, як Siemens, Hyundai та інші, повинні приходити в Україну, організовувати виробництво і збирати заводи, або кооперуватися з нашими. Чистий імпорт вже невигідний», - підкреслив Колесніков.

При цьому міністр інфраструктури зазначив, що деякі комплектуючі, зокрема, електронні системи, все ж доведеться купувати на Заході, а все решта буде вироблятися в Україні. «Україна має непоганих інженерів та інших кваліфікованих робітників», - сказав він.

Зараз уже є компанії, зацікавлені у локалізації свого виробництва в Україні. «Ми зустрілися з двома компаніями, які потенційно готові почати виробництво в Україні. Поки називати їх не буду, але вони вже на наступному тижні надішлють технічні команди в Україну, щоб ознайомитися з можливостями нашого виробництва», - повідомив Колесніков.

У свою чергу, за словами віце-прем'єр-міністра, іноземців може зацікавити й українська продукція – на виставці свої можливості продемонстрували і 12 вітчизняних виробників залізничної техніки, серед яких Крюківський вагонобудівний завод та «Азовмаш». «Нехай покупців у Західній Європі поки не так багато, але тут – всі країни СНД, країни, що розвиваються, тому для «Азовмашу» і Крюкова це дуже корисно», - зазначив Колесніков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382