АТ «Ощадбанк» просить місцеву владу у регіонах активізувати роботу із забудовниками за програмою «Доступне житло». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на селекторній нараді з регіонами країни з питань державної політики у сфері містобудування та реалізації соціальної ініціативи Президента «Доступне житло» заявив заступник голови правління «Ощадбанку» Антон Тютюн.

За його словами, банк готовий кредитувати покупку громадянами такого житла, однак необхідно, щоб забудовники пропонували до продажу житлоплощу з параметрами, зазначеними у відповідній постанові Кабінету Міністрів України.

«Брак такого житла – основна перешкода до кредитування», - зазначив він.

У свою чергу, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк зазначив, що проблема у тому, що забудовники, зводячи той чи інший будинок, будують житло різної площі, а у програмі «Доступне житло» можуть брати участь тільки квартири з невеликою площею – до 40 кв м.

Крім того, міністр розкритикував місцеву владу за те, що не створені умови для роботи з потенційними покупцями житла за програмою «Доступне житло».

«Ноги у руки і йдіть вибудовуйте систему за принципом єдиного вікна, як це вже зробили у Києві, де людину очікують банк, забудовник і розпорядник нижнього рівня», - сказав він.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, для того щоб придбати квартиру за програмою «Доступне житло», сукупний дохід сім'ї повинен становити 5-6 тисяч гривень на місяць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392