«Газпром» і «Нафтогаз України» підписали угоду про аванс у 2 мільярди доларів за транзит газу, сказав журналістам глава «Газпрому» Олексій Міллер.

«Підписано угоду про надання «Газпромом» авансу у розмірі 2 мільярди доларів НАК «Нафтогаз України» за транзит газу. Без сумніву, ця угода є принципово важливою для забезпечення закачування газу у підземні сховища України у необхідному обсязі для проходження осінньо-зимового максимуму 2012-2013 років», - сказав Міллер, передає РІА «Новости».

Раніше «Газпром» заявляв, що поточні темпи заповнення ПСГ України ставлять під загрозу стабільне забезпечення транзиту газу майбутньої зими.

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний директор Фонду національної енергетичної безпеки (РФ) Костянтин Симонов заявив, що зволікання України із закачуванням російського газу у свої підземні сховища (ПСГ) взимку може призвести до нової «газової війни».

Недостатній темп закачування газу в українські сховища ставить під загрозу стабільне забезпечення газом Європи наступної зими, заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявляє про готовність України до виконання взятих на себе зобов'язань щодо транзиту енергоносіїв і розгляду всіх пропозицій російської сторони у цьому питанні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325