Київська влада стане активним учасником міжнародних проектів захисту прав дітей. Про принципову і конструктивну співпрацю домовилися під час зустрічі глава КМДА Олександр Попов і представник дитячого фонду ООН UNICEF Юкіе Мокуо.

«Важливість захисту прав дітей важко переоцінити. Київська влада зробить усе можливе для того, щоб маленькі кияни почувалися захищеними і мали все необхідне для гармонійного розвитку. Ми повністю відкриті до співпраці з UNICEF», - зазначив під час зустрічі Попов.

Як повідомляє офіційний сайт КМДА, ініціативи фонду передбачають більш активну участь дітей і молоді в суспільно-політичному житті столиці. Зокрема, UNICEF пропонує створити при КМДА дорадчу раду з питань захисту прав та інтересів дітей, членами якої могли б стати київські школярі та студенти.

«Наші ініціативи спрямовані на те, щоб кожна дитина мала можливість не тільки вільно висловитися, але і бути почутою. Ми не перший рік плідно співпрацюємо з Головним управлінням сім'ї, молоді та спорту і зі Службою у справах дітей і дуже високо оцінюємо ті програми й ініціативи щодо захисту дітей, які реалізує Київ. Розраховуємо, що ця співпраця з часом лише поглиблюватиметься», - підкреслила Мокуо.

Представниця UNICEF розповіла, що вже три роки живе в Києві, тому тішиться тим позитивним змінам у місті, які мала можливість спостерігати з приходом у КМДА Олександра Попова. Зокрема, високу оцінку отримала міська цільова програма «Київ без сиріт», яку розробила влада. Нагадаємо, проект рішення про введення цієї програми буде винесено на одну з наступних сесій Київради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191