Київ підійде до зими підготовленим: незважаючи на наявні пропозиції у зв'язку з проведенням Євро скасувати гідравлічні випробування тепломереж, прийнято рішення не жертвувати заради чемпіонату Європи упевненістю в надійності теплокомунікацій.

Вирішальним аргументом для столичної влади стало те, що за підсумками минулого опалювального сезону ділянки, де випробування були проведені, дали позитивний результат. Як зазначив у програмі «Столиця» заступник начальника ГУ комунального господарства Володимир Баженов, «попередній опалювальний сезон показав, що всі ділянки, на яких були проведені випробування і були зроблені заміни трубопроводів, дали дуже позитивний результат. Якщо кілька років тому ушкоджень, що викликали проблеми в квартирах киян, було зафіксовано понад дев'ятсот, то минулої зими їх число скоротилося практично втричі».

«І коли на шальках терезів зважували, як цього року вчинити, що змінити для досягнення ще кращого результату, то прийняли рішення все-таки на випробування йти», - зазначив заступник начальника ГУ.

За словами Володимира Баженова, ще одним серйозним досягненням міста у минулому сезоні стала відсутність аварій на магістральних тепломережах. «Ми пройшли цю зиму досить спокійно і навіть пишаємося, тому що у нас на великих діаметрах не було практично жодної аварії. Не було такого, щоб пів-Києва було відключено, або два-три райони», - сказав Володимир Баженов, нагадавши киянам, що в «попередні роки аварійне відключення від теплоносія навіть півтори тисячі будинків не викликало великого здивування».

Нагадаємо, що відразу після завершення опалювального сезону, згідно з дорученням голови КМДА Олександра Попова, у столиці розпочалася активна підготовка до нового сезону 2012-2013 років. У підготовчий період відповідні служби міста замінять найбільш проблемні ділянки мереж, які під час моніторингу були виявлені фахівцями і своєчасно зафіксовані.

Керівник міста при цьому поставив завдання - підготуватися до опалювального сезону ще краще, ніж торік. «Ми виконали велику роботу. Але це тільки невелика частина шляху до європейських стандартів обслуговування киян. Важливо не зменшувати темп і підготуватися до майбутнього сезону ще краще», - сказав Олександр Попов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236