Глава Міністерства надзвичайних ситуацій України Віктор Балога надіслав Президенту Віктору Януковичу листа з проханням розглянути проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення правового регулювання адміністративних відносин між органами державного нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки та суб'єктами господарювання» і внести його до парламенту як невідкладний. Про це ForUm'у повідомили у прес-службі МНС.

Відповідний проект закону розроблений на виконання завдань Глави держави, передбачених Програмою економічних реформ на 2010-2014 рр. щодо дерегулювання і розвитку підприємництва.

Документ спрямований на вдосконалення правового регулювання адміністративних відносин між органами державного нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної і техногенної безпеки та суб'єктами господарювання.

Законопроект, зокрема, передбачає скасування такого інструменту, як дозвіл органів пожежної безпеки на початок роботи підприємства, здійснення початку використання об'єктів нерухомості, початку роботи новостворених підприємств, впровадження нових технологій тощо після подання декларації матеріально-технічної відповідності на підставі поданої декларації відповідності об'єкта нерухомості вимогам законодавства з питань пожежної безпеки суб'єктом господарювання державного адміністратора.

Крім того, законопроект передбачає позбавлення органів нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки права самостійно приймати рішення про часткову або повну зупинку роботи суб'єкта господарювання.

У прес-службі МНС також нагадали, що цю законодавчу ініціативу підтримала Європейська бізнес-асоціація та Рада підприємців при Кабінеті міністрів України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

663