Донецька обласна рада почала виділяти містам регіону гроші на очищення річок, щоб не допустити спалаху холери у наступному році. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова Донецької облради Андрій Федорук після проведення чергової сесії обласної ради.

«На цій сесії було виділено 2 млн. грн. на реконструкцію фільтрувальної станції у місті Макіївці, - сказав голова облради. - І так ми будемо поступально рухатися по кожному району, по кожному місту для того, щоб оздоровлювати всі басейни річок. Щоб ці річки не перетворювалися на каналізаційні стоки».

Федорук наголосив, що влада Донецької області виділяє регіонам гроші на очищення водойм від стоків, «щоб у наступному році не допустити такої ситуації, яка була у цьому році щодо виникнення осередку холери у місті Маріуполі та на березі Азовського моря», повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, у Донецькій області (у Маріуполі, Макіївці та Волноваському районі) минулого літа реєструвалися випадки захворювання населення на холеру. Початок спалаху захворювання на холеру було зафіксовано 29 травня, а повністю осередок було ліквідовано, згідно з даними Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції, 2 вересня поточного року. Джерелом захворювання були названі морська і річкова вода, а також риба, спіймана, як правило, у руслі річок, які впадають в Азовське море.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505