Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко прогнозує, що реструктуризація НАК «Нафтогаз України» може принести державі від 10 до 12 мільярдів доларів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на прес-конференції у Кабміні.

Зокрема, за його словами, реструктуризація «Нафтогазу» стане ще одним кроком до енергетичної незалежності від Росії.

Бойко зазначив, що поділ «Нафтогазу» на кілька незалежних компаній відповідає українсько-європейській домовленостям про членство нашої країни в Енергетичній європейській спільноті.

Крім того, міністр палива та енергетики заявив, що після реструктуризації «Нафтогазу» відбудеться приватизація неконтрольних пакетів акцій низки компаній: «Газвидобування», «Укртрансгаз», «Чорноморнафтогаз», «Укртранснафта» та кількох інших.

Він зазначив, що така приватизація дозволить залучити додаткові кошти в обсязі 10-12 мільярдів доларів, які будуть спрямовані на використання систем енергоефективності та збільшення видобутку газу в Україні.

Бойко також повідомив, що наступного року вищезгадані компанії будуть виведені на приватизацію або шляхом ІРО, або шляхом продажу частини пакетів через міжнародні фінансові біржі.

За його словами, робота щодо реформування «Нафтогазу» буде завершена до 1 січня 2012 року.

Нагадаємо, 2 вересня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що «Нафтогаз України» після реорганізації припинить своє існування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433